Valentijn

Daily Flowers Valentijn

Een van de drukste bloemen dag van het jaar is valentijn. Valentijnsdag valt standaard op 14 februari. Geliefden die elkaar willen verrassen met cadeautjes en uiteraard bloemen. De meest populaire bloem op valentijn is de rode roos. Symbool voor liefde.

Er gaan verschillende verhalen rond over het ontstaan van Valentijnsdag. Het eerste verhaal gaat erover dat Valentijnsdag samenvalt met de feestdag van twee christelijke martelaren, die de naam Valentijn dragen. Er zijn meerdere heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn, een duidelijk verhaal is er nooit gekomen.

Het andere verhaal is dat in de 18e eeuw werd geopperd om het Romeinse vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Het verhaal van deze dag is dat de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een kom worden gedaan en werden gekoppeld aan ongehuwde mannen.

Valentijnsdag kent van origine dus vele betekenissen. In Nederland is men midden jaren 90 begonnen met Valentijn. Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten waar men vanuit commercieel oogpunt met Valentijn is begonnen. Vele branches zijn op deze Valentijn hype ingesprongen en zo is het een ware dag geworden in onze cultuur.

Bij Daily Flowers maken wij het ook mogelijk om jouw geliefde te verrassen. Uiteraard is het mogelijk om via de webshop een prachtig boeket of een aantal rode rozen te bestellen en te laten bezorgen. Ook is het mogelijk om via Gorillas prachtige rozenboeketten of enkele rode rozen te bestellen. Geen excuus meer! Bestel eenvoudig via de app en binnen minuten worden de rozen bij jou thuisbezorgd.

Uiteraard is het ook mogelijk om bij onze bloemen machine in Hoog Catharijne Utrecht prachtige boeketten te halen. De machine is van ‘s ochtends 06:00 tot 23:00 geopend! Genoeg tijd dus om eenvoudig een prachtig boeketje te halen. Wij zullen er voor zorgen dat er in de machine altijd genoeg keuze is zo dat er altijd iets naar jouw wens in de machine te halen valt. Van rode rozen tot prachtige veldboeketten, tijd om jouw geliefde te verrassen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerd nieuws

0
0
Shopping cart
Your shopping cart is emptyBack to the shop

daily flowers in jouw stad?

Laat het ons weten